به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت ،'زهرا عبداللهی' افزود: نوشابه های گازدار حاوی مقدار زیادی قند هستند و یك قوطی 300 میلی لیتری نوشابه در حدود 28 گرم - تقریبا دو قاشق غذاخوری پر - شكر دارد. از این رو مقدار زیادی كالری وارد بدن می كند كه نتیجه آن اضافه وزن و چاقی است.
وی خاطرنشان كرد: نوشابه های بدون قند هم حاوی مقادیر زیادی فسفات هستند كه از جذب كلسیم غذا كه برای استحكام استخوان ها مفید هستند جلوگیری می كند و فرد را در دراز مدت دچار پوكی استخوان خواهد كرد.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: در رستوران های بین راهی، حتما همراه با غذا از ماست - كم چرب و پاستوریزه -، لیمو ترش و یا آبلیمو استفاده شود زیرا دستگاه گوارش اسیدی می شود و از رشد و تكثیر میكروب ها در دستگاه گوارش و مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.
عبداللهی گفت : مصرف انواع دسرهای خامه ای در طول سفر توصیه نمی شود چرا كه ممكن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده تهیه و یا اینكه به علت كهنگی، فاسد شده باشد، همچنین اگر مایل به مصرف بستنی هستید، حتما از نوع پاستوریزه شده و كم چرب آن استفاده كنید.
وی تاكید كرد: افراد از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی چون آب زرشك، آب آلبالو و همچنین لواشك، تمبر هندی، آلوچه، در صورتی كه بسته بندی نشده و كد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری كنند .
به گفته وی انواع آلودگی های انگلی با خوردن این نوع مواد غذایی غیربهداشتی به بدن منتقل می شود.
اجتمام ** 1788 **1581